lakynorbert

lakynorbert

A Linux Desktop napja

2007. december 05. - lakynorbert

A Linux.com-on Robin ‘Roblimo’ Miller 2007 November 10.-én, publikálta a “The day of the Linux desktop” című írását. Az elmúlt “pár” évben mindig olvasta, látta, hallotta, hogy ez az év a linux desktop éve lesz. Mint ahogy számomra is, számára is minden évre igaz a szlogen. Mi linux desktopon dolgozunk, netezünk élünk. Mások számára minden év a windows desktop éve, hiszen csak azt ismerik és használják évek óta. Ha társaságban felmerül a téma sokszor csak megértő hümmögés a válasz. Egy ismerősöm egyszer amikor a családi fotó albumot mutogatta a lányom, meglepetten kérdezte, hogy milyen windows van a gépünkön. A linux szóra egyből válaszolta, hogy neki azt mondták a munkahelyén az informatikusok, hogy az csak a nagyon profiknak való. A gyors, mosolygós hát perszémre — lányom villámgyors, számomra is követhetetlen gépkezelése közben — szétterült az arcán a felismerés. Sajnos kihagytam az alkalmat, hogy egy linux live cd-vel engedjem őket haza.

“Think locally, act individually” Robin ‘Roblimo’ Miller írásában azt javasolja mindenki tartsa meg a saját Linux Desktop napját, hogy live cd-kkel boldogítsuk, alkalmas helyeken ismeretlen ismerőseinket. Szükségtelen egy évig folyamatosan kampányolni elég egy napot kiválasztani, amikor minden a legalkalmasabb erre és néhány otthon kiírt cd-vel gazdagítsuk érdeklődő ember társainkat.

Mint minden mozgalmi jellegű felhívás elsőre ez is hidegen hagyott. De a gondolat beült a fejembe. Szomszédaim is azóta használnak Firefox-ot amióta újra telepítettem a gépüket és azt javasoltam inkább ezt használják. Minden multi-level marketing rendszer/szervezet azért működik, mert a közvetlen közelünkben élő, számunkra hiteles emberek mondják a frankót. Elsőre egy ember pár cd-je nem versenyképes egy multi cég marketing gépezetével. Másodszorra viszont egy kedvelt ismerősöm számomra hitelesebb mint a TV reklám.

Lehet, hogy igaza van és csak rajtunk múlik?

A bejegyzés trackback címe:

https://lakynorbert.blog.hu/api/trackback/id/tr12253755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

evenorbi · http://linuxman.freeblog.hu 2007.12.11. 02:52:55

A Linux ereje a közösségben rejlik, akik különbözőképpen építik az egészet. Nem kell programozónak lenned, tesztelhetsz, készíthetsz grafikát, írhatsz róla blogot, adhatsz tanácsokat fórumon, stb. Ezért is váltottam, már 14 hónapja, mert emberek vannak mögötte.

lakynorbert · http://lakynorbert.blog.hu 2007.12.13. 20:47:15

Örülök, hogy így gondolod, s nyomonkövetem a bejegyzéseidet a naplódban :)
süti beállítások módosítása